Тези дни толкова много хора търсят партньор, сродна душа, своята „друга половинка“. Те се чувстват непълни, „единични“ без онзи „специален човек“ в живота си.

Но ти не си половината от цялото, приятел. Това е лъжа. Ти никога не си бил половината от цялото. Ти си цялото, това е истинската ти природа.

Ако търсиш партньор или дори стоиш в една връзка, защото се чувстваш „половината“ от едно цяло, непълен, когато си сам, недоволен от собствената си самота, уплашен от празнотата, вие ще привличаш партньор към своята сфера на нещастие и тревожност ще бълбука отдолу под връзката.

Намери своето щастие вътре в себе си. Направи щастието поле, в което живееш и съществуваш. Открий радостта на усамотението. Докато бягаш от самотата, ти винаги ще бъдеш самотен, колкото и да е претъпкан животът ти, защото ще бягаш от себе си и това е най-голямата болка от всички.

Открий радостта вътре. Бъди сам този, който винаги си търсил. След това, когато и ако си готов, да позволи на друго скъпо същество да встъпи в това поле. Остави го да бъде с теб, да играе, да остане, ако иска да остане, и да си отиде, ако иска да си отиде. Наслаждавай се на свободата му. Свържи се дълбоко. Забелязвай кога си щастлив и забелязвай кога не си щастлив, но не обвинявай друг, нито му приписвай щастието си.

Помогнете му да се научи да обича собствената си самота също.

Може би ще го наречеш свой приятел, партньор, любовник. Може би ще се ожените, може да заживеете заедно, може би ще създадете семейство, може би никога няма да се видите отново. В радостта от дълбоката връзка етикетите няма да имат толкова голямо значение и бъдещето ще се погрижи за себе си.

И ти ще си намерил другата половина вътре в себе си. И страхът от самотата ще изчезне в залезите.

 

Jeff Foster (www.lifewithoutacentre.com)

@LifeWithoutACentre  (facebook)

Хареса ли ти този текст?
[Общо: 4 Средно: 4.3]
Сподели този пост с приятели
Share on facebook
Share on email
Share on linkedin

Може би ще искаш да прочетеш и това:

Всичко, което има власт над теб, е тук, за да те научи как да си взимаш силата обратно

Всичко, което има власт над теб, е тук, за да те научи как да си взимаш силата обратно

Всичко, което те дразни е тук, за да те научи на търпение. Всеки, който те изоставя е тук, за да…
Изкуството на "действието без действие"

Изкуството на "действието без действие"

„Не се бори със себе си, отпусни се. Не се опитвай да изградиш около себе си скеле от характер, от…
Останете присъстващи

Останете присъстващи

Оставете хората да минават през каквото трябва да минат в момента! Те са уморени и искат да си починат. Изтощени…